KROK 1
Obierz i umyj ziemniaki. Umieść dorsza i ziemniaki w rondlu z osoloną wodą (1 litr) . Doprowadź do wrzenia, gdy woda się zagotuje gotuj przez około 20-25 minut na małym ogniu. Podczas gotowania wyjmij dorsza z rondla 5 minut po zagotowaniu się wody i odsącz na durszlaku.Usuń skórę i kości, a mięso rozdrobnij widelcem na małe kawałki. Kiedy ziemniaki się ugotują wyjmij je z wody i pokrój na małe kawałki (zachowaj wodę po gotowaniu)


KROK 2
Do rondla wlej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę pokrojoną w okrągłe plasterki oraz czosnek.
Dodaj obrane pomidory pokrojone na małe kawałki. Następnie dodaj kawałeczki dorsza i ziemniaki, przypraw trochę pieprzem i duś około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

 

KROK 3
Do rondla wlej wodę która pozostała po gotowaniu ziemniaków, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu około 4 do 5 minut. Wyłącz ogień i posyp pokrojoną kolendrą.

 

KROK 4
W tym czasie ugotuj jajka. W rondlu umieścić wodę, dwie łyżeczki octu i gałązkę kolendry. Gotuj na średnim ogniu. Kiedy zaczniesz widzieć małe pęcherzyki powietrza wychodzące z dołu rondelka, dodaj jaja i gotuj je na średnim ogniu przez około 3 do 4 minut.


KROK 5
Zupę podawaj z jajkami i chlebem